fbpx

Janicke Bråthe

Janicke var ikke sportsinteressert som barn, og håndballkeeper-karrieren stoppet opp før den begynte, men helt fra hun var tenåring ønsket hun å like å løpe og å være en løper. Etter et par tiår med sporadiske og periodevise forsøk fant hun i 2007 ut at hun skulle løpe én maraton. Valget falt, som det så gjerne gjør når man bare skal løpe én maraton, på New York – og Janicke fikk sitt første møte med Springtime.

Etter New York City Marathon fikk løpeskoene stå på hylla et halvt års tid før behovet for motivasjon fikk Janicke til sette seg nye mål; «Fem før førti» ble prosjektet kalt. Hun begynte å blogge om maratonjakten, og drømmen om å bli «lettbent» på www.lettbent.com. Underveis startet hun også sin egen løpegruppe og et mosjonsløp som allerede det første året fikk over 500 deltakere. Hun ble skotester for Löplabbet og blogger på Kondis og Runner’s World Norge. Aller viktigst: hun ble endelig en løper!

Etter å ha løpt i New York, Berlin, London, Stockholm og Oslo ble målet om fem maraton før førti nådd med to måneders margin. Siden har det både blitt mange flere maratonløp og noen ultraløp. Janicke har blant annet fullført alle de seks World Marathon Majors, New York City Marathon, London Marathon, Berlin Marathon, Boston Marathon, Chicago Marathon og Tokyo Marathon og påberoper seg derfor «verdensherredømme».

Janicke i flere år var leder for Springtime i Norge, frem til våren 2018. Hun er fortsatt med som reiseleder på utvalgte destinasjoner.

Reiser med Janicke Bråthe: