fbpx

Britt-Marie «B-M» Nordquist

«B-M» kom aldri overens med kjegler, bukk eller basket i gymtimene og gjorde det hun kunne for å slippe unna gym. Når hun kom i kontakt med endorfinene i treningsløypa på slutten av 60-tallet ble hun imidlertid veldig engasjert og ville dele den gode lykkefølelsen. Med boken «Kom loss tjejer» ønsket hun å få flere kvinner til å trene.

Joggerundene ble lenger og lenger og langdistanseløp av ulike slag ble satt på listen over mål. Da får man tid til å tenke og nyte, for de som ikke har så hastverk. Det har blitt mange og lange maratonløp verden rundt. For i flyvertinnekofferten fantes alltid løpeskoene. Et høydepunkt var å stolt ønske passasjerene velkommen ombord på strekningen New York-København med maratonmedaljen utenpå SAS-uniformen, bare noen få timer etter målgang.

Britt-Marie er ambassadør for «En Svensk Klassiker», en svensk kombinasjon bestående av konkurranser i ulike idretter: Vansbrosimningen (svømming), Lidingöloppet (terrengløp=, Vasaloppet (skirenn) og Vätternrunden (sykkel). Dette har hun som mål for sin trening.

Blant favorittaktivitetene er langvandring på Santiago de Compostela, og å nyte den skandinaviske fjellheimen.

Den blå SAS-uniformen er byttet mot røde lederklær på Friskis&Svettis i Örebro. Det besta av to verdener er nå å få reise og være instruktør på Springtimes Training Camp i Portugal.

Reiser med Britt-Marie «B-M» Nordquist: