fbpx

Training Camp Portugal

Reisebrev fra en deltager- høsten 2019

Hvordan er en uke på treningsreise i Portugal?

Vi fikk noen reisende til å sende oss noen bilder og linjer om sin opplevelse:

Reisebrev fra Springtimes treningsreise til Portugal 12.-19. oktober 2019

(tekst og bilder Lene, Renate og Therese / Ninjagirls)

Vet dere hva som skjer når tre damer som kaller seg Ninjagirls og har mottoet «Ikkje kjenn etter» møter en gal norsk treningsinstruktør med motto «Jobbe på» på treningsreise til Portugal? Da blir det glitter og svettefest!

Forventningsfulle satt vi oss på flyet lørdag 12. oktober. Lite ante vi hva som ventet oss den neste uken – foruten at den skulle fylles med trening, sol og mye latter.

Det første som gikk opp for damene på infomøtet Springtime avholdt på søndagen, var at her var nordmenn i mindretall. Med 9 nordmenn (inkludert verdens beste instruktør Stine Hartmann) og 180 svenske deltagere, satte Ninjagirls seg et mål om at ved endt opphold skulle alle vite hvem nordmennene var. Ninjagirls satte seg også ett mål til; å vinne Instagramkonkurransen som ble annonsert på informasjonsmøtet. Lang historie kort; Mission acccopmplished.

Det neste som gikk opp for oss var at det var «Korpenveckan». Mens det i Norge var annonsert med at denne uken i Portugal skulle være «trening.no-uken», var det altså Korpen som gjaldt da vi kom på camp. Vi lærte oss fort at Korpen er den svenske bedriftsidretten, og at Korpen kunne tilby en rekke treningstimer innen ballsport under oppholdet vårt.

Dagene startet med den magiske soloppgangen på stranden i Monte Gordo. Om man ville gå eller jogge bestemte man helt selv – soloppgangen var den samme, og gjenstand for mange fotoseanser denne uken. For Ninjagirls, som jo skulle vinne Instagramkonkurransen, medførte de fine soloppgangene mer eller mindre daglig spam fra de magiske minuttene på stranden.

Deretter fulgte frokost. Med egen kokk på stedet, var både frokost og middag vel verdt å få med seg om dagene. God og sunn mat, med et fint innslag av usunne alternativer. Hvem kan vel motstå en rykende fersk croissant til frokost? Vi lærte forresten at å putte croissanten i toasteren ikke er noen god idé. Unødvendig å si kanskje, men det var selvsagt en svensk deltager som forsøkte dette…

Slett ingen dårlig start på dagen dette!

Med frokosten inntatt var det et utall treningstimer å velge mellom resten av dagene; det var ballsport, yoga, crossfit, dans, løping og ikke minst den eneste timen med norsk instruktør «Jobbe på». Med målsetningen om å bli gjenkjent som nordmenn friskt i minne, stilte Ninjagirls til første «jobbe på»-time med identiske, fine norske vester.

Ingen tvil om hvilket land vi kommer fra i alle fall!

En intensiv treningsuke krever også litt tid til hvile for noen. Derfor valgte noen av de norske deltagerne å ta onsdagen fri for en dagstur til Sevilla. Dette var en fin avveksling for noen, mens de mest hardbarkede ble igjen i Portugal for mere trening. Og solslikking. For det ble tross alt litt tid til det innimellom trening også.

Tapas og vin i Sevilla

Torsdagen ble «Bergspasset» avholdt. Deltagerne ble busset til den lille landsbyen Odeleite, og herfra kunne man velge om man ville gå 8 eller 10 km eller løpe 10 eller 14 km. Alle Ninjagirlsene bestemte seg for å løpe den lengste etappen, som i realiteten var 15 km. Det ble en fin tur i kupert terreng!

Mens den ene ninjagirlsen gav seg etter 15 km, valgte de to resterende å ta beina fatt på turen tilbake til Monte Gordo – en tur som viste seg å være nærmere 30 km lang. Heldigvis fikk vi med oss 2 fantastiske svensker – den ene løpeinstruktør på campen og den andre ultraløper – som guidet oss trygt tilbake og kom med oppmuntrende ord da det trengtes som mest! 43,6 km ble totalen på torsdagen.

Siste timen for oss i paradis, ble nok en «Jobbe på»-time med Stine fredagen. Her var alle norske representert, og Ninjagirls fikk endelig servert alle de burpees’ene noen av oss hadde bedt om i løpet av uken.

Er det én time vi angrer på at vi ikke fikk med oss, er det dansetimen med Tobias Karlsson, kjent blant annet fra svenske «Skal vi danse», fredags formiddag. Vi observerte nysgjerrig i bakgrunnen, og slo fort fast at dette var fint, ektefølt og noe vi burde hengt oss med på!

Med trening vel gjennomført, gjenstod bare prisutdeling og bildevisning før avskjedsmiddag med gjengen.

Ninjagirls vant Instagramkonkurransen. Og de to Ninjagirlsene som hadde løpt 43,6 km under «Bergspasset» torsdagen fikk velfortjente billetter til Stockholm Marathon. Om svenskene fremdeles ikke visste hvem nordmennene var, tok vi en siste krampetrekning for å vise det under avskjedsmiddagen fredags kveld. Mens svenskene holdt taler og hadde allsang, avsluttet nordmennene med squatchallenge til Mobys «Flowers», også kjent som «Bring Sally up» – til stor begeistring fra alle.

For en uke det var! Fine folk, fantastiske instruktører og fine omgivelser.

Vi lover at vi kommer tilbake. Vi lover at vi skal få med oss dansetimen neste gang. Og vi lover at vi skal utfordre svenskene til både squats og burpees!

Og husk; we don’t sweat – we sparkle!

Fine Stine som delte ut glitter til alle som ville ha!