fbpx

Om reisen

Virgin London Marathon


London er i seg selv en by man kan besøke igjen og igjen. Her er shopping og kultur, herlig store parker, heftige fotballkamper, tettpakkede markeder og allskens restauranter. Picadilly Circus, Big Ben, London Eye, British Museum, de berømte varehusene Harrods og Fortnum & Mason, Camden Market… Listen over steder man bør besøke som turist er lang.

 


Til Virgin London Marathon arrangerer Springtime en weekendtur, fredag til mandag, hvor vi bor på hoteller sentralt med god tilgang til alt London har å by på. Her finnes opplevelser for alle. Besøk et av de mange museene, gå en tur i parkene, se noen av de kjente byggene, stikk innom et kunstgalleri, få med deg en musikalsk opplevelse på en av konsertarenaene eller musikalteatrene eller ta et avbrekk på en av Londons mange lokale pub’er – det er knapt mulig å kjede seg i London! Den shoppingglade kan glede seg over både fasjonable handlesentre og små, koselige markeder, og den matglade har mulighet til å fråtse i spennende restauranter og retter fra hele verden.


Virgin London Marathon

I tillegg til å være rik på opplevelser for turister flest er London et yndet mål for maratonløpere. Virgin London Marathon er med sine ca 40.000 løpere et av verdens største løp. Det er også ett av de seks maratonløpene i World Marathon Majors.

Den relativt flate og “lettløpte” løypa er en av verdens raskeste, så mange setter nye bestetider her. Løypa strekker seg fra Blackheat, ute ved Greenwich via Cutty Shark, over Tower Bridge, rundt Docklands og tilbaka forbi Tower. Avslutningsvis løper forbi Big Ben, opp langs James Park og i mål foran Buckingham Palace. Løpsopplevelsen blir ekstra stor ettersom London-boerne ser dette som en stor folkefest. Langs hele veien er det tett med ivrig og heiende publikum.


Bli med til den britiske hovedstaden og løp et utrolig artig og velarrangert løp.


covent_garden london


Fun fact

Den moderne maratondistansen på 42.195 meter er basert på løypa som ble brukt i Sommer OL i London i 1908. Før dette var distansen på ca 40 km, men varierte etter hvor man arrangerte løpet. Årsaken til at det ble akkurat 42.195 meter i London i 1908 var at man ønsket mål rett ved den kongelige tilskuerboksen.


Kart - London


Berlin Marathon
24 sep. 2022

Berlin Marathon byr på en rask løype, et velorganisert og særdeles hyggelig maraton enten man er debutant eller har løpt flere ganger.

Chicago Marathon
09 okt. 2022

Bank of America Chicago Marathon er en av verdens største, mest populære og spennende maraton. Som et av løpene i World Marathon Majors er det et must for alle...

Médoc Marathon
10 sep. 2022

Festmaraton! 42 km med 22 drikkestasjoner (med vin) Médoc Marathon er et utrolig vin- og karnevalsmaraton i franske Bordeaux hvor man løper i kostyme blant vinranker...

TCS New York City Marathon
06 nov. 2022

Sikre deg en plass i dette legendariske løpet i 2022 eller 2023 og ha et fantastisk mål å trene mot. New York byr på en opplevelse du vil leve lenge på!

Tokyo Marathon
06 mars 2022

Tokyo Marathon er et av de viirkelig - på alle måter - store maratonløpene. Tokyo, er en av verdens største byer, byr på et mylder av mennesker, trafikk, puls og...

Paris Marathon
03 april 2022

Paris Marathon er ett av de største maratonløpene i verden. Over 55.000 deltakere er hvert år med og løper dette flotte byløpet som går forbi mange av Paris...