fbpx

Kilimanjaro Marathon

Program

Kilimanjaro Marathon 6


Program for reisen 2015


15. februar 2016 | Eventyret begynner

Vi reiser fra Skandinavia på morgenen og flyr via Amsterdam til Tanzania og Kilimanjaro Airport på kvelden. Første natten bor på Sal Salinero Hotel i Moshi.


16. februar 2016 | Forberedelse for fjellvandring

Denne første dagen nyter vi litt fritid. Det finnes mulighet for å bestille halvdagsutflukt. På ettermiddagen gjennomgår vi nødvendige ting for bestigningen av Kilimanjaro.

Toppen på Kilimanjaro ligger 5.895 meter over havet og er en av de høyeste punkter man kan nå uten å fjellklatre. Vegen opp er spektakulær og vakker, du møter alt fra frodig regnskog til arktisk nattkulde. Vi bor i telt og har med oss erfarne guider, kokker og bærere. Selv bærer vi bare en mindre ryggsekk og holder rolig og behagelig fart. Machameruten er ganske krevende, men sannsynligvis den vakreste.

Under bestigningen har vi lagt inn en ekstra akklimatiseringsdag for å øke sannsynligheten for at alle skal nå toppen. Man må være forberedt på at enkelte ikke klarer det på grunn av den tynne luften.

Godt inngåtte vandringssko og gode vandringsklær er helt nødvendig! En komplett utstyrsliste sendes ut i forkant av reisen.

Tips til guidene, kokkene og bærerne under vandringen samler vi inn i Moshi. Beregn ca 150 – 200 USD pr person.


17. februar 2016 | På vei mot Kilimanjaros topp – 3.000 moh

Etter frokost blir vi kjørt i minibusser til Machame Gate hvor vår vandring oppover begynner. Vi er nå på 1.800 meters høyde, og etter 4-5 timers vandring når vi frem til Machame Camp på ca 3.000 meters høyde. Dette er en svært vakker vandring gjennom fjellregnskog. Vi spiser pikniklunsj underveis og middag serveres i leiren på kvelden.


18. februar 2016 | Shira Camp – 3.800 moh

Etter en tidlig frukost gir vi oss i vei. Vi kommer denne dagen til å passere en dal før vi går oppover i cirka seks timer til Shira Camp på 3.800 meters høyde. Det blir pikniklunsj underveis og middagen serveres i leiren.


19. februar 2016 | Barranco Camp – 3.950 moh

Etter frokost starter vi på en cirka seks timer lang, langsom vandring. Nå begynner det å bli litt tøffere, og på tross av dagens lange vandring vinner vi ikke så mye høyde når vi kommer frem til Barranco Camp på 3.950 meters høyde.


20. februar 2016 | Karanga Valley

En roligere dag for akklimatisering. Vi hviler ikke helt, men holder oss på samme høyde. Pikniklunsj underveis og middag i leiren.


21. februar 2016 | Barafu Hut – 4.600 moh

Etter frokost krysser vi Barranco Valley, bestiger Barranco Wall og følger siden stien mot Barafu Hut, dit vi kommer etter omlag 7-8 timers vandring. Vi er nå på 4.600 meters høyde.


22. februar 2016 | Toppdagen! 600 moh – 5.895 moh – 3.100 moh 

Vi spiser frokost midt på natten og så er det en svært tidlig start (rett etter midnatt) på denne dagen med rundt elleve timer vandring. Først går vi opp til Stella Point på 5.745 meters høyde, og deretter videre til det høyeste punktet i Afrika: Uhuru Peak! Vi er nå på 5.895 meters høyde og har vandret oppover i nærmere seks timer. Etter at vi, forhåpentligvis, har sett solen stå opp begynner vandringen nedover i cirka fem timer til nattleiren i Mweka Camp på 3.000 meters høyde. Vi spiser pikniklunsj underveis og middag i leiren.


23. februar 2016 | 3.100 moh – 1.800 moh

Etter frokost avsluttes vandringen der den begynte. Sannsynligvis har ikke alle i gruppen kommet helt til toppen, men eventyret og den storslåtte naturen gjør uansett dette til en fantastisk opplevelse. På kvelden spiser vi godt og sover i komfortable senger på hotell i Arusha.


24. februar 2016 | Safari dag 1, N’gorongoro

Vi kjører til N’gorongoro-krateret. Vulkanen var sannsynligvis over 6.000 meter før den øverste delen falt ned og formet den nåværende calderaen på 250 kvadratkilometer. Her har det blitt dannet en sjø, og området er svært fruktbart og populært for de ville dyrene. Her får vi blant annet muligheten til å se neshorn, løver, bøfler, antiloper og elefanter.
På kvelden sjekker vi inn på Ngorongoro Farmhouse for middag og overnatting.


25. februar 2016 | Safari dag 2 – Serengeti

Denne dagen kjører vi til de berømte Serengeti-slettene som byr på fantastiske syn. Her får vi muligheten til å se de migrerende dyrene, og i denne perioden nyter kjøttetere som blant annet løve, gepard, hyene og sjakal gode dager og samles i området. Serengeti er en av verdens mest kjente nasjonalparker, og kanskje aller mest kjent for «the great migration» med nærmere en million dyr som i løpet av året forflytter seg etter regnet.
På kvelden sjekker vi inn på Sopa Lodge for middag og overnatting.


26. februar 2016 | Safari dag 3,

Den tredje dagen kjører vi mot N’dutu-området som også ligger i Serengeti. Området domineres av åpen gress-savanne, med bare noen få trær. Området er ofte tørt og ganske varmt. Ettersom det er migrasjonsmåneder forventes det at vi får se store mengder av sebraer og gnuer her.
På ettermiddagen kjører vi til Maramboi Tented Campsite for middag og overnatting.


27. februar 2016 | Safari dag 4, Lake Manyara

Den fjerde dagen på Safari kjører vi mot Lake Manyara som har jungel-lignende skog og tilbyr et rikt fugleliv og mange elefanter.
Etterpå kjører vi til Arusha, hvor vi spiser lunsj, og fortsetter så til Moshi for å hente ut våre startnummere til Kilimajaro Marathon. Vi spiser middag og overnatter på Sal Salinero.


28. februar 2016 | Kilimanjaro Marathon!

Vi starter dagen med en tidlig frokost før vi tar den korte transportetappen til starten. Startskuddet for Kilimanjaro Marathon går klokken 06:00 – LYKKE TIL! På kvelden feirer vi sammen.


29. februar 2016 | Hjemreise

Dagen er fri til egne aktiviteter, men også med mulighet til å bestille halvdagsutflukt. Vi starter hjemreisen fra Kilimanjaro flyplass på kvelden.


1. mars 2016 | Hjemkomst

Hjemkomst til Skandinavia på formiddagen.


Sør-Amerika med Buenos Aires Marathon og Inkastien 2025

Vi planlegger en reise til Sør-Amerika og Inkastien høsten 2025. Bli med på et spennende eventyr, med vandringen gjennom Inkastien som høydepunkt. ...

Chicago Marathon

Bank of America Chicago Marathon er en av verdens største, mest populære og spennende maraton. Flat og rask løype tiltrekker mange! I 2023 ble det satt ny verdensrekord for herrer. Som et av løpene i ...
Fra 17 700 NOK

Médoc Marathon

Festmaraton! 42 km med 22 drikkestasjoner (med vin) Médoc Marathon er et utrolig vin- og karnevalsmaraton i franske Bordeaux hvor man løper i kostyme blant vinranker og gjennom vinslott. Underveis bys...
Fra 11 995 NOK

TCS New York City Marathon

Sikre deg en plass i dette legendariske løpet i 2024 og ha et fantastisk mål å trene mot. New York byr på en opplevelse du vil leve lenge på!...

Honolulu Marathon

Er 2023 året du skal unne deg en drømmereise? Bli med til den amerikanske vestkysten og herlige Hawaii, og delta i eksotiske Honolulu Marathon. ...
Fra 69 900 NOK