fbpx

Om reisen

Chicago Marathon

The Bank of America Chicago Marathon – 10 – 14. oktober 2024

Vi har startplasser for Chicago Marathon 2024!
Vi åpner nå nettsalg, så benytt anledningen til å bli med oss ​​til Chicago. Her har du sjansen til også å ta med hele familien da vi tilbyr barne- og ungdomspriser fra 6500 kr. Bestill online eller kontakt oss, så forteller vi deg mer.

The Bank of America Chicago Marathon er et av verdens største, mest populære og spennende maratonløp. Chicago, også kalt «The Windy City», er et must for alle maratoninteresserte. Vi har garanterte startplasser.

Les gjerne mere om Chicago og opplevelsen – her er to artikler vi anbefaler, fra tidligere reiser:

Springtime Runners sin leder (bildet over) Ingrid Eliassen Eriksen, skrev om sin opplevelse i Runners World. 2023 her. 

Reisebrevet (skrevet av Janicke Bråthe / Lettbent.com) fra The Bank of America Chicago Marathon 2019 her.

 

The Bank of America Chicago Marathon er kjent for sin raske baneprofil. Langs denne løypen har 5 verdensrekorder blitt satt, en mengde nasjonale og ikke minst personlige rekorder også. Mange maratonløpere rangerer Chicago som sin favoritt.

Alt fra hotellets beliggenhet nær start/mål, rett ved start/mål, til den flate løypen og det utrolige folkehavet som heier på en, nevnes i positive ordlag. Start og mål i Grant Park, ca 1,7 millioner tilskuere langs løypen gjennom 29 ”neighborhoods”.

Chicago Marathon

2024

Dato for Chicago Marathon i 2024 er søndag 13. oktober. Vår reise er fra 10. – 14. oktober (du kan velge å forlenge).

Springtime sine reiseledere fra Norge og Sverige (en stor gjeng som reiser sammen) er alltid erfarne mennesker som har deltatt på Chicago Marathon tidligere, har erfaring fra maraton-løping og kjenner Chicago godt!

CHICAGO

Chicago er en av USAs hyggeligste byer. Attraktivt beliggende ved Lake Michigan ligger denne metropolen med både småbåthavner, store grøntområder og noen av verdens høyeste bygninger. Med sitt rikholdige utvalg av kultur, restauranter, shopping og uteliv er Chicago et topp reisemål for en langweekendreise.

Chicago ligger i delstaten Illinois og har 2,6 millioner innbyggere (11 millioner om man tar med forstedene). Det gjør Chicago til USAs tredje største by. I 1920 var faktisk Chicago også den tredje største «norske» byen. Hele 50.000 norske innvandrere bodde her på den tiden.

Chicago er alltid verdt et besøk, og perfekt for en langweekend. Her er det noe å finne på for alle.

 

Vi spurte Andreas Grøgaard om løypa, og her her hans vurdering:
«Chicago Marathon er en av de aller raskeste løypene i verden. Det understrekes ved at fem verdensrekorder er satt der, deriblant inneværende rekord for kvinner på 2:14:04, av Brigid Kosgei. Dennis Kimetto innehar løyperekorden for menn på 2:03:45. Løypeprofilen er paddeflat, med lange strekker. Det blir som en slags byvandring gjennom Chicagos mange interessante bydeler, og organiseringen er helt prima. Det eneste usikkerhetsmomentet – foruten egen form/dagsform – er at løypen kan være noe vindutsatt. Heldigvis løper du sammen med 40000 andre, så det er gode muligheter for å finne likesinnede å samarbeidet med :)»
Oppdatert: Etter dette sitatet ble skrevet satte Kelvin Kiptum ny verdensrekord i Chicago på tiden 2:00:35 

DSC_0714

 

Médoc Marathon
07 sep. 2024

Festmaraton! 42 km med 22 drikkestasjoner (med vin) Médoc Marathon er et utrolig vin- og karnevalsmaraton i franske Bordeaux hvor man løper i kostyme blant vinranker...

New York Jentemil 2024
08 juni 2024

Dette er det kuleste reisen og løpet i verden for jenter! Bli med på fantastsk reise til New York med løping, shopping, kultur, restauranter og en gjeng herlige...

TCS New York City Marathon
03 nov. 2024

Sikre deg en plass i dette legendariske løpet i 2024 og ha et fantastisk mål å trene mot. New York byr på en opplevelse du vil leve lenge på!

Paris Marathon
13 april 2025

Paris Marathon er ett av de største maratonløpene i verden. Over 54.000 deltakere er hvert år med og løper dette flotte byløpet som går forbi mange av Paris...

Berlin Marathon
29 sep. 2024

Berlin Marathon byr på en rask løype, et velorganisert og særdeles hyggelig maraton enten man er debutant eller har løpt flere ganger.