fbpx

Om reisen

Chicago Marathon

2023 UTSOLGT! Men skriv deg på gratis VENTELISTE så gir vi deg beskjed om vi får flere plasser, tvi tvi.  

Dato for løpet er 8. oktober 2023 (reisen er minimum 4 netter). 

The Bank of America Chicago Marathon er et av verdens største, mest populære og spennende maratonløp. Chicago, også kalt «The Windy City», er et must for alle maratoninteresserte. Vi har garanterte startplasser.

Vi anbefaler alle å lese reisebrevet (skrevet av Janicke Bråthe / Lettbent.com) fra The Bank of America Chicago Marathon 2019 her.

The Bank of America Chicago Marathon er kjent for sin raske baneprofil. Langs denne løypen har 4 verdensrekorder blitt satt, en mengde nasjonale og ikke minst personlige rekorder også. Mange maratonløpere rangerer Chicago som sin favoritt.

Alt fra hotellets beliggenhet rett ved start/mål, til den flate løypen og det utrolige folkehavet som heier på en, nevnes i positive ordlag.Start og mål i Grant Park, ca 1,7 millioner tilskuere langs løypen gjennom 29 ”neighborhoods”.

Chicago Marathon

2023 – FORHÅNDSPÅMELDINGEN er åpen.

Dato for Chicago Marathon i 2023 er søndag 8. oktober. Vår reise er fra 5. – 9. oktober (du kan velge å forlenge).

Reiseleder for 2023 annonseres senere men i 2022 var det Andreas Grøgaard (Breaking Marathon Limits), som også deltok i 2019 og kjenner løpet og byen godt.

Andreas er en aktiv løper med mange gode resultater. Han har og deltatt som instruktør på våre treningsreiser til Portugal, i tillegg til å være reiseleder Chicago.

Springtime sine reiseledere fra Norge og Sverige (en stor gjeng som reiser sammen) er alltid erfarne mennesker som har deltatt på Chicago Marathon tidligere, har erfaring fra maraton-løping og kjenner Chicago godt!

CHICAGO

Chicago er en av USAs hyggeligste byer. Attraktivt beliggende ved Lake Michigan ligger denne metropolen med både småbåthavner, store grøntområder og noen av verdens høyeste bygninger. Med sitt rikholdige utvalg av kultur, restauranter, shopping og uteliv er Chicago et topp reisemål for en langweekendreise.

Chicago ligger i delstaten Illinois og har 2,6 millioner innbyggere (11 millioner om man tar med forstedene). Det gjør Chicago til USAs tredje største by. I 1920 var faktisk Chicago også den tredje største «norske» byen. Hele 50.000 norske innvandrere bodde her på den tiden.

Chicago er alltid verdt et besøk, og perfekt for en langweekend. Her er det noe å finne på for alle.

 

Vi spurte Andreas om løypa, og her her hans vurdering:
«Chicago Marathon er en av de aller raskeste løypene i verden. Det understrekes ved at fem verdensrekorder er satt der, deriblant inneværende rekord for kvinner på 2:14:04, av Brigid Kosgei. Dennis Kimetto innehar løyperekorden for menn på 2:03:45. Løypeprofilen er paddeflat, med lange strekker. Det blir som en slags byvandring gjennom Chicagos mange interessante bydeler, og organiseringen er helt prima. Det eneste usikkerhetsmomentet – foruten egen form/dagsform – er at løypen kan være noe vindutsatt. Heldigvis løper du sammen med 40000 andre, så det er gode muligheter for å finne likesinnede å samarbeidet med :)»

DSC_0714

 

Médoc Marathon
02 sep. 2023

Festmaraton! 42 km med 22 drikkestasjoner (med vin) Médoc Marathon er et utrolig vin- og karnevalsmaraton i franske Bordeaux hvor man løper i kostyme blant vinranker...

New York Jentemil
10 juni 2023

Dette er det kuleste løpet i verden for jenter! Bli med på fantastsk reise til New York med løping, shopping, kultur, restauranter og en gjeng herlige jenter å dele...

TCS New York City Marathon
05 nov. 2023

Sikre deg en plass i dette legendariske løpet i 2023 eller 2024 og ha et fantastisk mål å trene mot. New York byr på en opplevelse du vil leve lenge på!

Paris Marathon
02 april 2023

Paris Marathon er ett av de største maratonløpene i verden. Over 55.000 deltakere er hvert år med og løper dette flotte byløpet som går forbi mange av Paris...

Berlin Marathon
24 sep. 2023

Berlin Marathon byr på en rask løype, et velorganisert og særdeles hyggelig maraton enten man er debutant eller har løpt flere ganger.