fbpx

Flyreisen

Avreise

Vi anbefaler at du er på flyplassen i god tid:

  • To timer før avreise ved reiser innen Europa.
  • Tre timer før avreise ved reiser utenfor Europa

Avvik på flytidene kan forekomme. Kontroller alltid dine reisedokumenter nøye, og gå gjerne inn og kontroller avgangstidene og terminalen på www.osl.no.

Alle tidsangivelser er i lokale tider. Hva som gjelder fremgår av billetten. Springtime er ikke ansvarlig for eventuelt mistet fly på grunn av endrede flytider eller forsinkede fly. For reiser med regulærfly må du selv kontrollere tidene med det aktuelle flyselskapet og bekrefte din plassreservasjon.

Reisedokumenter/flybilletter

Dine reisedokumenter består av et papir. På papiret ser du ditt bestillingsnummer samt navn. Kontroller at ditt navn er i overensstemmelse med billetten, tid for avreise samt terminal. Flybilletten skal tas med på reisen.

Innsjekking

Ved avreisen til Training Camp Portugal (med SAS) skjer innsjekkingen i innsjekkings-automatene. På øvrige reiser finner du informasjon om innsjekkingen i dine tilsendte program og biletter.

Pass/Visum

Kontrollér att passet ditt er gyldig minst seks måneder etter hjemkomst. Om du ikke er norsk statsborger anbefaler vi at du kontrollerer med det aktuelle lands ambassade hva som gjelder for deg.

Sikkerhetskontroller

Sikkerhetskontrollene på flyplassene verden over er stadig mer omfattende. Kniver, sakser og andre spisse gjenstander må pakkes i bagasjen som sjekkes inn for transport i flyets lasterom. I henhold til gjeldene sikkerhetsregler er det tillatt å ha med en begrenset mengde væsker i håndbagasjen. Informasjon om sikkerheten ved flyplassen, samt hva som ikke kan pakkes i håndbagasjen som sjekkes inn finner du på www.osl.no.

Merk at flykapteinen har rett til å avvise passasjerer som ikke anses å kunne delta på flyvningen, for eksempel berusede personer eller personer som antas å kunne være en fare for sikkerheten om bord. Avvisning av passasjerer kan forekomme også etter innsjekkingen.

Sitteplass på flyet

Springtime forhåndsbestiller ikke sitteplasser på flyene. Ved bestilling på fly utenfor Europa kan Springtime forhåndsbestille plasser. Den reisende må dog ringe og be Springtime om å gjøre dette.

Normalt får de som sjekker inn sammen seter ved siden av hverandre. Plasser ved siden av hverandre kan dog ikke garanteres.

Vi anbefaler at personer med ulike bevegelseshemninger og spesifike ønsker om å forhåndsbestille sitteplass.

Bagasje

Flyets lastekapasitet er begrenset. På dine reisedokumenter finner du også informasjon om antall tillatte vesker, vekt og lignende.

Under flyvningen er du selv ansvarlig for din bagasje. Tenk på å pakke på en slik måte at du beskytter ømtålinge gjenstander. Om mulig bør du legge ømtålige gjenstander, som medisiner og verdisaker, i håndbagasjen.

Husk at det kun er lov med begrenset mengde væske i håndbagasjen. Som væske regnes drikke, parfymer, hudkrem, spraybokser, tandkrem med mer. Hver beholder for maks inneholde 100 ml og skal plasseres i en gjennomsiktig gjenlukkbar plastpose på maks én liter.

De fleste flyselskaper tillater maks 20 kg bagasje, inklusive håndbagasje. Håndbagasjens vekt skal ikke overstige fem kilo og vesken skal ikke være større enn  45 x 35 x 20 cm. På alla flyvninger er det maks lov med én håndbagasjeenhet per person.

Golfutstyr, sykler, ski og annen spesialbagasje inkluderer ikke i den frie bagasjevekten. Golfbag/sykkel får maks veie 15 kilo og skal bare inneholde golfklubber og golfbag’er. Plass til golfbag’er/sykler er begrenset. På enkelte fly kan kan plass til dette forhåndsbestilles. Det anbefales å gjøre dette.

På regulære fly betales det i henhold til IATAs prisliste. Annet sportsutstyr og spesialbagasje som sykkel, dykkerutstyr og lignende kan tas med på flyet mot et tillegg dersom det er plass. Reiser du med regulært fly gjelder den kilovekten som står angitt på din flybillett. Den kan variere mellom ulike flyselskaper, og til flere destinasjoner utenfor Europa gjelder et såkalt «piece concept» med forkortningen PC, da et visst antall vesker er tillatt.

Frivekten varierer, og hva som gjelder for din reise får du vite gjennom å kontakte ditt flyselskap eller ved å ringe oss.

Skadet/tapt bagasje

Dersom noen enheter av den innsjekkede bagasjen skades eller forsvinner må du umiddelbart rapportere det. Legg merke til at en spesiell rapportering, P.I.R. (Property Irregularity Report), må skrives allerede på flyplassen for at forsikringsselskapet skal kunne behandle eventuelt erstatningskrav. Dersom skaden ikke oppdages på flyplassen tar enkelte flyselskaper imot skaderapport innen syv dager etter hjemkomsten. Ta kontakt med guiden på reisemålet for å få hjelp med å leie utstyr.

Flymat

Flymat er vanligvis ikke inkludert i reisens pris. For det meste, men ikke alltid, kan du dog forhåndsbooke mat. Pris og tilbud varierer mellom flyselskapene. De fleste tilbyr spesialmat; vegetarisk, diabetikerkost med mer. Slik mat skal bestilles i sammenheng med bestillingen av reisen eller senest åtte dager før avreise. 

Merk at flyselskapene ikke aksepterer at medbrakt mat eller drikke inntas ombord på flyet.

Varer ombord

Kjøpene som gjøres ombord i flyet er en avtale direkte mellom deg og flyselskapet. Kontrollér hva du har fått før plomberingen brytes, og reklamer direkte på stedet dersom noe er galt. Oppdages feil i ettertid ber vi deg kontakte flyselskapet direkte. Ikke alle flyselskaper tilbyr tollfrie varer.

Forsinkelser

Dessverre kan det bli forsinkelser hos alle flyselskaper. Vi og flyselskapet gjør i slike tilfeller alt vi kan for å minimere effektene. Du kan dog ikke regne med å få erstatning for tapt tilslutningsfly, drosjereiser ved hjemkomsten eller for overnatting på hotell. Ei heller for telefonkostnader. En komplett reiseforsikring kan i enkelte tilfeller gi erstatning. Da forsinkelser kan forekomme oppfordrer vi deg til å beregne god margin (minst to timer) om du har bestilt en direkte påfølgende tilslutning med allment transportmiddel til hjemstedet. Dersom noen skal møte deg ved hjemkosten foreslår vi at de kontakter flyplassen eller går inn på Avinors nettside, www.avinor.no, for å finne aktuell ankomsttid.